TRADIȚIILE BUNICII vă răsfață cu produse de bun gust, savuroase și naturale, ca la bunica acasă!

Autor Tradițiile Bunicii

Magazinul „Tradițiile Bunicii” din Focșani a devenit deja un brand, pe piața de profil din Focșani, renumit în același timp pentru faptul că respectă metodele tradiționale de pregătire a aluatului: frământă, modelează și coace zilnic produse proaspete. Nu folosim aluat congelat!

Proiectul „Tradițiile Bunicii” a apărut ca urmare a pasiunii noastre pentru dulciurile tradiționale, de bun gust și savuroase, dar și datorită respectului nostru față de tradiție și tot ce este autentic.

O pâine adevărată este coaptă pe vatră

Produse tradiționale românești naturale, pentru toate gusturile, plămădite cu pricepere și dăruire, găsiți doar la Magazinul Tradițiile Bunicii din Focșani.

„Tradițiile bunicii” păstrează cu sfințenie rețetele transmise din generație în generație, și nu face rabat de la calitate. O pâine adevărată este coaptă pe vatră și este făcută din câteva ingrediente: făină, drojdie, apă și sare. Oare, câți producători mai respectă această rețetă? În anul 2017 am reușit să omologăm pâinea de Cotești ca produs tradițional, obținând atestat pentru acest produs complet natural.   

„Folosim doar produse naturale, fără aditivi, fără compuși chimici!”

Cu această deviză a pornit la drum, doamna Eugenia Moțarschi, când a pus bazele acestei afaceri, convinsă că va reuși. Doamna Moțarschi este basarabeancă și a ajuns în Vrancea în anul 2000, purtată de valurile vieții, stabilindu-se în comuna Cotești, alături de familia sa. Fiind de profesie economist, pe vremea aceea nu bănuia că într-o zi își va împlini visul de a avea un business în acest domeniu. A fost încurajată și susținută de prietenii săi, care știau ce bunătăți ies din mâinile ei și câtă pasiune depune pentru fiecare pâine sau cozonac plămădit cu drag. Se pare că nu a venit cu mâna goală din Republica Moldova, a adus cu ea și secretele produselor de panificație moștenite din străbuni. Pe lângă pasiunea pentru dulciuri, îi place și grădinăritul, iar în grădina sa de la Cotești, a plantat mure, zmeură, căpșuni, legume, struguri și în ultimii ani a accesat fonduri europene pentru dezvoltarea micilor fermieri.

Un vis devenit realitate

Nimic nu este întâmplător în viață, iar pasiunea pentru prepararea produselor de patiserie o are din copilărie când, în joacă, o ajuta pe bunica sa la modelat covrigei, mucenici și alte delicatese tradiționale și visa să devină patiser.

Eugenia Moțarschi: „Suntem un grup de prieteni, care ne întâlnim mereu și mâncăm tot ce este sănătos și cam de aici s-a pornit ideea. Totul a început în glumă, o colegă de la Direcția Agricolă, care știind că fac pâine a venit cu ideea să o certificăm ca produs tradițional. Pe parcurs, cu mult efort, implicare și multă ambiție, am ajuns aici. Ne mândrim să avem primul magazin din Focșani, cu pâine și plăcinte de casă atestate tradițional! Toată investiția de până acum se ridică la aproximativ 45.000 de euro, aproape jumătate din sumă fiind contribuție proprie. Ne-am întors la produsele lăsate de părinți, de bunici, care erau sănătoase și gustoase și dorim să promovăm un stil de viață sănătos pentru copiii noștri, să le oferim variante de dulciuri si produse de patiserie ca pe vremea bunicilor. Rețetele noastre sunt din Regatul României, până la 1940, din care pregătim cele mai renumite și delicioase produse tradiționale”.

Pe lângă pâinea naturală, producem cozonaci, dulciuri diverse și plăcinte țărănești umplute cu brânză, dovleac, varză, fructe proaspete, carne sau gemuri, toate acestea fiind obținute în gospodăria proprie și de la producători locali.

Un loc de cinste îl ocupă renumitele cornulețe cu dulceață de trandafiri care urmează a fi atestate tradițional.

Cornulețe cu dulceață de trandafiri

Dacă treci pragul magazinului nostru te așteaptă o mulțime de bunătăți, începând de la cozonaci, plăcinte, fursecuri, cornulețe, la torturi și prăjituri delicioase.

Vă invităm să încercați produsele noastre, în care gustul copilăriei se îmbină cu prospețimea și savoarea deosebită a fiecărui produs în parte. Produsele sunt naturale 100% și au un gust autentic și inconfundabil. Cu siguranță veți reveni în magazinul nostru, unde veți găsi delicatese ca la bunica acasă, realizate cu multă migală și dragoste, care vor satisface toate gusturile!

Ne găsiți în Focșani, str. Bucegi nr.17.

Citește și...

3 Comentarii

Oana Dima iulie 20, 2023 - 10:10 am

Vă recomand niște produse absolut grozave de la „Tradițiile bunicii”. Magazinul se află lângă punctul Digi de la 2 Stejari din Focșani.
Să știți că am încercat toate prăjiturile, sunt absolut delicioase, dar chestiile care m-au dat pe spate sunt plăcintuțele cu cartofi.
Așa că, dacă sunteți în zona 2 Stejari, musai să treceți pe la acest magazin și să încercați ceva, orice vă face cu ochiul!
Această reclamă o fac benevol, mi-e tare dragă doamna care face aceste dulciuri și, în plus, este din Basarabia și, cum mie îmi sunt dragi românii de peste Prut, ia uite că îi promovez marfa și o promovez pe dumneaei!

Răspuns
Amalia Marinescu iulie 21, 2023 - 10:15 am

Cele mai gustoase placinte cu varza si cartofi.

Răspuns
Alexa Costin iulie 22, 2023 - 8:13 am

Cele mai bune plăcinte cu brânză și varză, le-am mâncat la Tradițiile Bunicii. Mă bucur tare mult că v-am descoperit, sunt client fidel!

Răspuns

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru dacă continuați navigarea. Accept Citește